Steunzolen

Een steunzool is een inlegzool voor in uw schoen. De zolen zijn speciaal op maat gemaakt. De zolen geven ondersteuning bij opstaan, staan en lopen. Ze stimuleren het hele lichaam om de juiste houding aan te nemen met als doel de klacht te verhelpen, verminderen of voorkomen.

Schoenadvies

Tijdens uw consult bij de registerpodoloog/podotherapeut krijgt u over het algemeen ook een schoenadvies. De juiste schoenen zijn van groot belang bij het verhelpen van uw voetklachten. Wanneer een podosteunzool onderdeel uitmaakt van de behandeling zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden met betrekking tot de schoen:

  • De schoen moet voldoende ruimte bieden voor zowel de voet als de zool. Het is om die reden aan te raden om schoenen te kiezen met een uitneembaar supplement ofwel uitneembare binnenzool;
  • Een verstelbare sluiting voorkomt afknelling op de wreef;
  • Voorvoetklachten of hielpijn? Let extra goed op de demping van de schoenzolen en op de afwikkeling van de schoenen. Een hoge teensprong vergemakkelijkt de afwikkeling.

Onderhoud zooltjes

Bij normaal gebruik gaan (stevige) zooltjes ongeveer 2 jaar mee. Bij gebruik van zachte dempende materialen is de levensduur gemiddeld 1 jaar. Na deze periode is het raadzaam de zolen te laten controleren bij uw therapeut. Het is vrijwel altijd mogelijk om tussentijds de leren dekjes te vervangen. Voorkom dat de zooltjes overmatig nat worden.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.